2012

23. Helyszín: Tiszainoka - 10.26.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
Egy délután eltűnt idős személy felkutatásához kérte a segítségünket a rendőrség, az esti órákban. A bácsi kb. egy órán belül meglett.

22. Helyszín: Szolnok - 10.17.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
A helyi szociális otthon vezetése kérte a segítségünket, mert egyik lakójuk ismeretlen helyre távozott a kórházból. Az eltűnt pár órán belül előkerült.

21. Helyszín: Szolnok - 10.17.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
A rendőrség kérte segítségünket egy egy hete eltűnt személy kereséséhez a szolnoki ártérben. Az eltűnt jelenleg még nem került elő.

20. Helyszín: Martfű - 09.18.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
Egy két napja eltűnt férfi kereséséhez kérte a segítségünket a család és a rendőrség. Mivel a Tisza partján talált nyomok miatt szóba került a víz is, ezért elkezdtük ennek az átvizsgálását is. Másnap, a kutyánk által megjelölt területen, a sodrásnak megfelelően előkerült az eltűnt.

19. Helyszín: Szolnok - 09.15.
Esemény, eredmény: Kutyás bemutató
A megyei Mérnöki Kamara rendezvényén tartottunk rövid bemutatót.

18. Helyszín: Szendrő - 09.06-09
Esemény, eredmény: A III. S.O.S. Rally szervezésében való részvétel
Mentőcsoportunk, a tavalyi évhez hasonlóan idén is részt vett a mentési verseny szervezésében, és lebonyolításában.

17. Helyszín: Szolnok - 08.20.
Esemény, eredmény: Rendezvény biztosításában való részvétel
Mentőcsoportunk, a korábbi évekhez hasonlóan a Vízirendészeti Kapitányság felkérésére idén is részt vett az augusztus 20-i parádé biztosításában.

16. Helyszín: Zagyvarékas - 08.06.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
Hajnal kettőkor érkezett a riasztás a rendőrségtől, miszerint egy órával a riasztás előtt eltűnt egy fiatalember, telefonon annyit üzent a családjának, hogy fagyállót ivott. Az eltűntet mintegy egy órás keresés után megtaláltuk élve, szerencsére a fenyegetése nem bizonyult igaznak.

15. Helyszín: Újszász - 08.01.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
Éjjel kérte segítségünket a rendőrség egy, a délutáni órákban eltűnt szociális otthonban lakó nő felkutatásához. Hajnalban a kutatás fel lett függesztve, a rendőrség fojtatja a nyomozást, amennyiben új információk merülnek fel, folytatjuk a keresést.

14. Helyszín: Rákócziújfalu - 07.13.
Esemény, eredmény: Vízbefúlás
Délután fürdőzés közben valószínűleg rosszul lett és elmerült egy férfi, kutatásához kérte segítségünket a rendőrség. A sötétedés beálltával a keresés fel lett függesztve.

13. Helyszín: Kistelek - 07.10.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
Négy nappal korábban tűnt el otthonából az az idős hölgy, akinek felkutatásához kért segítséget a rendőrség. Kutyákkal átvizsgáltuk a lakás környezetét, valamint a meghatározott területeket, ezeken a helyeken nem volt az eltűnt.

12. Helyszín: Rákócziújfalu - 07.08.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
Előző nap délelőtt indult el otthonról az a személy, akinek ruházatát és egyéb tárgyait a Tisza parton találták meg. Keresés felfüggesztve.

11. Helyszín: Cibakháza - 07.08.
Esemény, eredmény: Vízbefúlás
Kivonulás alatt a tűzoltók kiemelték.

10. Helyszín: Újszász - 07.07.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
16.30-kor kaptuk a riasztást a rendőrség ügyeletéről, miszerint az Újszászi Kastélyotthonból egy benntlakó eltűnt. Kivonulás alatt előkerült.

 

09. Helyszín: Tiszasűly - 07.07.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
Éjjel egykor kaptuk a riasztást a rendőrség ügyeletéről, miszerint egy férfi rohant el otthonról, öngyilkossági szándékkal. Kivonulás alatt előkerült.

08. Helyszín: Tiszaföldvár - 07.06.
Esemény, eredmény: Vízbefúlás
14.30-kor érkezett a riasztás a tűzoltóság ügyeletéről, miszerint a Nagykunsági főcsatornában egy férfi merült el. A holttestet a Tiszaföldvári és Szolnoki tűzoltóság szakembereivel közösen kiemeltük.

07. Helyszín: Rákóczifalva - 07.06.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
Délelőtt kérte a rendőrség a segítségünket, egy előző nap reggelén eltűnt személy kereséséhez egy adott területen. A terület átvizsgálása megtörtént, a személy nem volt ott.

06. Helyszín: Újszász - 06.23.
Esemény, eredmény: Személyeltűnés
Délben kérte segítségünket a rendőrség egy reggeli órákban eltűnt szociális otthonban lakó férfi felkutatásához. Az eltűntet mintegy fél órán belül megtalálták a kutyáink, élve!


05. Helyszín: Erdély, Gyergyószentmiklós - 05.11-13.
Esemény, eredmény:Mentési Gyakorlat
Két napon át tartó közös gyakorlaton vettünk részt az Erdély Mentőcsoport tagszervezeteivel Feladatok között volt kutyás romkutatás, alpintechnikai mentés, füsttel elárasztott épületből mentés és árvízi mentés is.

04. Helyszín: Szolnok - 04.01.
Esemény, eredmény:Rendőrségi nyomozás segítése kutatással
A fiú szombat este szórakozni indult a Szolnokon, ám azóta sem tért haza otthonába. Családtagjai és ismerősei vasárnap reggel indultak a keresésére. Végül a Tisza városi szakasza mentén, a tárház alatti, meredek, agyagos partoldalban megtalálták a diák levetett cipőjét. A fiú eltűnését ezt követően jelentették be a rendőrségen.

03. Helyszín: Noszvaj - 03.17.
Esemény, eredmény:Rendőrségi nyomozás segítése kutatással
Emberi maradványokat találtak a helyi vadászok, a többi maradvány felkutatásához kért segítséget az Egri Rendőrkapitányság. Riasztást vette: Agria Mentőcsoport, Eger. A kutatásban részt vett még a Miskolci Spider Mentőcsoport, a Budapesti Főnix Speciális Mentők, a Budapesti Magyarok Terepjárókkal a Bajbajutottakért Alapítvány, a Nyíregyházi Legott Mentőcsoport és az Életjel Mentőcsoport. A keresés eredményeképp előkerültek ruhadarabok és mobiltelefon.

02. Helyszín: Szolnok 02.20.
Esemény, eredmény:Személyeltűnés


01. Helyszín: Románia, Buzau 02.15-18.
Esemény, eredmény:Hóból mentés
Mentési munkálatokban való részvétel a hótól elzárt területeken.